Endonezyalı üniversite öğrencisi Sultan Gustaf el Gozali, 5 yıl boyunca çektiği selfie’leri NFT’ye dönüştürüp satışa çıkardı. Gocali’nin koleksiyonu 1 milyon dolara satıldı.

Independent’in Channel News Asia’dann aktardığı habere göre öğrenci, fotoğraflarını OpenSea adlı dijital pazarda 1 milyon dolar değerinde ETH’ye (Ethereum ağının kripto para birimi) sattı ve sosyal medyada popüler oldu.

Gozali o videoyu oluşturmayı başardı ve Youtube kanalında “5 yıl boyunca her gün kendi fotoğrafımı çektim” notuyla yayımladı.

Üniversitesinin kampüsünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gozali, “Kimsenin bu selfie’leri satın almak isteyeceğini düşünmezdim, bu yüzden fiyatlarını sadece 3 dolar olarak belirledim” dedi.

Sonraki birkaç gün içinde 400’den fazla kişi fotoğraf satın aldı. Talebin artmasıyla fotoğrafların fiyatı 0,247 ETH’e (806 dolar) kadar çıktı.
Sonunda Gozali’nin koleksiyonunun işlem hacmi 14 Ocak’ta 317 ETH’e ulaştı, bu da en az 1 milyon dolara denk geliyor.
Gozali, “Dürüst olmak gerekirse, hâlâ aileme söylemeye cesaretim yok, parayı nereden bulduğumu merak ederler” diye konuştu.

NFT’nin özgün ve biricik olması, taklit edilmesi ve kopyalanmasının önüne geçiyor. Bu nedenle dijital varlıkların ve sanat eserlerinin satışında sıklıkla kullanılıyor.
Twitter’daki bir paylaşım, bir sanat eseri ya da bir dijital oyundaki araç gereçler gibi çok farklı türden varlıkların NFT’si üretilip satışa sunulabiliyor.
Bunların sergilendiği ve açık artırmayla satılabidiği dijital pazarlar arasında OpenSea, Decentraland, Rarible ve Nifty Gateway gibi sanal platformlar yer alıyor.